6984076233 Καλαμάτα, Καλαμάτα abossinis@gmail.com
hero image
 
Ηλιοθερμία & Γεωθερμία
ΚΕΝΥΑΜ - Κέντρο Επεξεργασίας Νερού Ύδρευσης - Αποχέτευσης - Μποσίνης Αντώνιος - Φίλτρα Νερού - Καλαμάτα 

Η επιχείρησή ΚΕΝΥΑΜ η οποία εδρεύει στην περιοχή Καλαμάτας, δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στο χώρο των υδραυλικών εργασιών με σεβασμό στον πελάτη, εμπιστοσύνη και ποιότητα, χρησιμοποιώντας πάντα τα καλύτερα υλικά της αγοράς. Διαθέτοντας πείρα και τεχνογνωσία, η επιχείρησή μας αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων Ηλιοθερμίας & Γεωθερμίας.

Ηλιοθερμία 
Η ηλιοθερμική τεχνολογία (ή αλλιώς, ηλιοθερμία) μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε χρήσιμη θερμότητα: οικονομικά, αποδοτικά και με ασφάλεια. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ηλιακή ακτινοβολία και η τεχνολογία των ηλιακών συστημάτων. Αρκεί ένας ηλιακός συλλέκτης μεγέθους 4 έως 6 τετραγωνικά μέτρα, ώστε να τροφοδοτήσει με ζεστό νερό ένα μέσο νοικοκυριό 4 ατόμων. Με αυτό το τρόπο η ηλιοθερμία καλύπτει το 25% της ανάγκης του ανθρώπου για ενέργεια. Έπειτα, μπορείτε να εξοικονομήσετε εύκολα, περίπου το 80% της ενέργειας που καταναλώνεται για τη θέρμανση του χώρου, με μοναδική προϋπόθεση να υποστηρίζετε τη θέρμανσή σας με ηλιακή ενέργεια. 
 
Γεωθερμία
Το έδαφος σε βάθος περίπου δύο μέτρων έχει μια σταθερή θερμοκρασία 17°-18° (χειμώνα – καλοκαίρι). Το έδαφος απορροφά το 50% της ηλιακής ενέργειας με αποτέλεσμα να δημιουργείται κάτω από τα πόδια μας μια τεράστια αποθήκη θερμικής ενέργειας. Τοποθετώντας λοιπόν ένα δίκτυο σωληνώσεων νερού μέσα στο έδαφος σε βάθος 1,5-2m καταφέρνουμε να έχουμε θερμοκρασία νερού μέσα στις σωληνώσεις περίπου 17°C. Το νερό των σωληνώσεων με μια αντλία το οδηγούμε στις σωληνώσεις μέσα στο δάπεδο (τη γνωστή ενδοδαπέδια) με αποτέλεσμα τους καλοκαιρινούς μήνες που η θερμοκρασία είναι 30-35°C να προσφέρουμε στο δωμάτιο μια δροσιά εντός του δαπέδου σε θερμοκρασία 17°-20°C περίπου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη χρειάζεται πλέον η χρήση a/c (αιρκοντίσιον). Το χειμώνα παίρνουμε το νερό από το έδαφος, το οδηγούμε στη γεωθερμική αντλία, αυξάνουμε με ελάχιστο κόστος τη θερμοκρασία νερού από τους 17°C στους 40°C και στη συνέχεια οδηγούμε το ζεστό νερό στις σωληνώσεις που βρίσκονται εντός του δαπέδου (ενδοδαπέδια) και δημιουργούμε μια σταθερή θερμοκρασία καθ’ όλο το 24ωρο εντός του κτιρίου 20°C με 21°C.